Giv dit dansk-tyske initiativ luft under vingerne

11. september 2019

Frem til maj 2021 er det muligt for foreninger, skoler og institutioner og initiativtagere at få op til fuld finansiering af dansk-tyske projekter, møder og initiativer indenfor områderne kultur, uddannelse, idræt og fritid. Kom og hør hvordan til informationsmøder i Vordingborg og Lübeck. 

KultKit Ny
Børn på tværs af grænserne leger og lærer hinanden at kende.


For at give interesserede mulighed for at få konkret hjælp til at give deres dansk-tyske initiativ luft under vingerne, inviterer kultKIT nu til to informationsmøder i Lübeck og Vordingborg. 

KultKIT har til formål at gøre børn, unge og voksne i Femern Bælt-regionen interesserede i at lære nabosproget og kulturen at kende, derfor finansierer kultKIT dansk-tyske møder mellem deltagere med fælles interesser, som ønsker at møde hinanden for første gang, lære hinanden at kende og gennemføre en fælles aktivitet. Autentiske, personlige møder gør det både sjovt og lærerigt at opleve nabolandets sprog og kultur.

- Vi håber at se rigtig mange til informationsmøderne, hvor man kan lade sig inspirere af konkrete projekter, der får støtte fra kultKIT, og hvor vi vil fortælle om, hvad man skal være opmærksom på, når man får støtte. Vi hjælper også med at finde en partner på den anden side af grænsen, lyder det fra Jeppe Pers, som er projektleder for kultKIT.

Informationsmøderne bliver afholdt:

  • Hansestadt Lübeck den 17. september 2019 kl. 16.00-18.00, Hanse Schule für Wirtschaft und Verwaltung, Dankwartsgrube 14-22, 23552 Lübeck
  • Vordingborg den 19. september 2019 kl. 18.00-20.00 på Vordingborg Rådhus, Valdemarsgade 43, 4760 Vordingborg. Indgang ved Borgerservice fra P-pladsen på Vævergangen

Se programmet for informationsmøderne her.

I Interreg5A-Projektet kultKIT er otte danske og tyske partnere fra Femern Bælt-regionen gået sammen i et paraplyprojekt. Formålet med kultKIT er at øge interessen for at lære nabosproget, fremme den gensidige forståelse af dansk og tysk kultur og styrke den kulturelle integration i grænseregionen.

KultKIT er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regional udvikling.
Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice, Borgerservice
Telefon: 5588 4000
Sidst opdateret den 13. september 2019