Prøv kræfter med fiskene i Susåen og karperne i Fuglesøen i efterårsferien

11. oktober 2018

Næstved Kommune og Fishing Zealand har endnu en gang slået sig sammen og inviterer børn og unge og alle andre, der har lyst til at fiske, til at være med, når jagten på fisk og karper går ind i efterårsferien. Erfarne lystfiskere står klar med fiskestænger, grej og kyndig hjælp, så du kan få en god oplevelse, uanset om du er helt ny i faget eller har fisket før.

Fiskeri i efterårsferien

Succesen gentages, når to dage i efterårsferien byder på fiskeri ved henholdsvis Susåen og Fuglesøen. Det er Næstved Kommune og Fishing Zealand, der står bag de hyggelige aktiviteter i den friske luft, som flere gange før har været en stor succes i skoleelevernes ferie. Deltagelse er gratis, og alle er velkomne til at være med begge dage; fokus vil dog særligt være på de børn og unge, der møder op.

 

Fiskeri i Susåen

Torsdag den 18. oktober kan du i tidsrummet kl. 11.00-14.00 være med til at fiske ved Susåen. Du kan vælge at medbringe egen fiskestang og grej, eller du kan låne af de erfarne lystfiskere, som ligeledes vil være klar til at hjælpe dig med at rigge grejet til, komme madding på krogen og lande fangsten.

Susåen er kendt for mange forskellige fiskearter, og de hyppigste fangster vil formentlig blive skalle, rimte, kutling og brasen eller nogle af rovfiskene aborre, gedde, ål og havørred.

Dansk Amatørfiskerforening deltager på dagen med friske levende fisk fra fjorden og viser garnfiskeredskaber frem for interesserede.

Mødestedet er Havnegadens parkeringsplads - bagved Sankt Peders Kirke - ved den genåbnede Suså.

Der er ingen forhåndstilmelding - bare mød op iført passende tøj og gåpåmod.

 

Karpefiskeri i Fuglesøen

Fredag den 19. oktober går jagten ind på karper i Fuglesøen kl. 10.00-14.00. Karperne i Fuglesøen har de seneste år haft meget stor succes med at yngle, og der er derfor rigtig mange karper i den hyggelige lille sø. Karperne varierer en del i udseende og størrelse, men fælles for dem alle er, at de kæmper rigtig godt for enden af en fiskestang.

Vær med til at prøve kræfter med disse stærke og smukke fisk. Her kan du ligeledes medbringe eget fiskegrej eller låne på stedet, og du kan få instruktion til, hvordan du fanger din første karpe. Udlån af fiskeudstyr og hjælp er tiltænkt børn og unge.

Mødestedet er Ved Fjorden, hvor vejen fører ind til NK-Spildevand.

Tilmeld dig via e-mail til senest onsdag den 17. oktober.

Det er altså torsdag og fredag i efterårsferien, den 18. oktober kl. 11.00-14.00 og den 19. oktober kl. 10.00-14.00, at du kan deltage i nogle hyggelige timer med fiskeri, uanset alder og om du er erfaren eller helt ny i lystfiskerfaget.

For begge dage gælder, at hvis du er mellem 18 og 65 år og ønsker at fiske med, skal du huske at medbringe et gyldigt statsligt fisketegn, som eventuelt kan købes på www.fisketegn.dk


Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Team strategi og digitalisering
Telefon: 5588 5858
Sidst opdateret den 11. oktober 2018