Mød Danmark for Målene på Axeltorv

8. maj 2019

Danmark for Målene, den hidtil største oplysnings- og aktivitetskampagne for FN's 17 Verdensmål, kommer til Næstved seks gange i løbet af sommeren 2019.

Danmark for målene


Seks danske kendisser indtager Axeltorv hen over sommeren for at gøre næstvederne klogere på FN's 17 Verdensmål, der har til opgave at løse verdens udfordringer. På hver deres kreative facon vil de vise os alle, hvordan selv små forandringer i hverdagen, kan gøre en kæmpe forskel for hele verdens fremtid. 

På Axeltorv vil der desuden blive opstillet syv pavilloner med aktiviteter, udstillinger, oplevelser og konkurrencer, som alle skal inspirere Næstveds borgere til at gøre en forskel.  

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at Næstved Kommune er med til at sætte fokus på en vigtig sag: 

"Som kommune har vi et ansvar for at bidrage til at løse verdens udfordringer for eksempel indenfor klima og miljø. Derfor gør det mig varm helt ind i hjertet, at Næstved også her tager sin tørn."

Første gang Danmark for Målene kommer til Axeltorv i år er på lørdag den 11. maj, hvor temaet er genbrug og cirkulær økonomi. Du kan blive klogere på, hvor stor en forskel det gør, når vi genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstoffer køre i ring. Der bliver et særligt fokus på T-shirten og masser af inspiration til, hvordan vi alle kan foretage os små ændringer i vores hverdag til fordel for klimaet, uden at vi kommer til at mangle noget. På dagen kan du møde Lise Vandborg, blogger, instagrammer og influencer samt tidligere vinder af "Nybyggerne" på TV2. Hun vil give inspiration til at genbruge og upcycle til både hjemmet og garderoben.

De seks arrangementer på Axeltorv understøtter Budgetforlig 2019. Netop derfor har Økonomiudvalget valgt at støtte op om at få Danmark for Målene til Næstved. 

Tidsplan - de seks besøg på Axeltorv

Lørdag d. 11.05.19, kl. 10.00-14.00 TEMA GENBRUG med besøg af blogger Lise Vandborg
Lørdag d. 01.06.19, kl. 10.00-14.00 TEMA SUNDHED med besøg af tidligere cykelrytter Jesper Skibby
Lørdag d. 22.06.19, kl. 10.00-14.00 TEMA EMBALLAGE med besøg af Ramasjang-vært Katrine Bille
Lørdag d. 10.08.19, kl. 10.00-14.00 TEMA FØDEVARER med besøg af tv-kok Anne Hjernøe
Lørdag d. 31.08.19, kl. 10.00-14.00 TEMA NATUR med besøg af vejrvært Mikael Jarnvig
Lørdag d. 21.09.19, kl. 10.00-14.00 TEMA ENERGI med besøg af Søren Dahl

Læs om alle seks temadage på Axeltorv her

Lise Vandborg

Lise Vandborg

Jesper Skibby 

Jesper Skibby

Katrine Bille 

Katrine Bille

Anne Hjernø 

Anne Hjernø

Mikael Jarnvig 

Mikael Jarnvig

Søren Dahl 

Søren Dahl

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Direktionssekretariatet
E-mail:
Sidst opdateret den 8. maj 2019