Landdistriktsudvalg sætter kommunens første blafferstoppested op på Næstved Gymnasium og HF

7. maj 2019

Det skal være lettere og mere miljørigtigt at komme rundt i hele Næstved Kommune. Derfor har Landdistriktsudvalget sammen med Næstved Gymnasium og HF besluttet at sætte et blafferstoppested op. Det bliver indviet og testet mandag den 13. maj.

Nyt blafferstoppested
Det er dette skilt, som om få dage vil blive hængt op ved Næstved Gymnasium og HF

Passer bussen ikke lige, når man skal hjem eller videre efter skole, ja så er der nye muligheder ved Næstved Gymnasium og HF. Her er der nemlig et officielt opsamlingspunkt for tomlere - et blafferstoppested, hvor man kan køre forbi, hvis man har lyst til at have en passager med på turen - og hvor man kan stille sig hen, hvis man gerne vil have et lift.

Formand for landdistriktsudvalget Thor Temte udtaler:

- Det kan være udfordrende at få transport til og fra uddannelse til at passe sammen. Især når man er ung, ikke har bil eller kørekort og er bosat på landet. Det viser sig, at fastholdelse til uddannelser har sammenhæng med den transporttid, de unge bruger til og fra uddannelsen. Har man mere end 20 minutters transporttid, er der risiko for, at det øger frafaldet, viser en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut. Derfor prøver vi nu at tænke alternative løsninger. Vi kalder det bæredygtig mobilitet. Det er et godt supplement til offentlig transport, at vi skaber rammer for både spontan og organiseret samkørsel, fortæller Thor Temte.

Han bliver bakket op af Ida Hallberg og Emilia Caliskan, som går på Næstved Gymnasium og er medlemmer af Næstved Kommunes Landdistriktsudvalg. De er begge bosat i landområderne udenfor Næstved by, så de kender alt til transportudfordringerne - også når man skal til fritidsaktiviteter eftermiddag og aften.

- Jeg håber selvfølgelig på, at eleverne på Næstved Gymnasium og HF vil gribe denne her mulighed og bruge blafferstoppestedet aktivt. Det kan hjælpe mange af eleverne til at have mere tid i deres hverdag, og derudover kan de udvikle deres sociale kompetencer på en måde, som de ellers normalt ikke ville gøre, fortæller Ida Hallberg.

Næstved Gymnasium bliver det første gymnasium i Danmark med blafferstop. Skiltet bliver sat op ved indkørslen til gymnasiet fra Blommevej, hvor det er naturligt at fortage et stop og tage passagerer med.

Der skal nu designes "kør-mæ-bænke", som kan sættes op ved blafferstoppestedet. Tanken er, at de designes i samarbejde med Næstved Sociale Virksomhed, og at de skal bygges af genbrugsmaterialer.

Program

Kl 11.00
Inden indvielsen på gymnasiet vil Thor Temte og Carsten Theede teste blafferstoppestedet ved at forsøge at blaffe fra Skelbyvej 137 i Glumsø, til Næstved by.
Hvis en journalist har lyst til at deltage, er man velkommen til at henvende sig.

Kl 15.30 Næstved Gymnasium og HF ved Blommevej Kort velkomst v Thor Temte, formand Landdistriktsudvalg
Hvad er et blafferstop? V. Carsten Theede, Blaffernationen.dk
Blafferstop på Næstved Gymnasium v. Martin Hansen, administrationschef Næstved Gymnasium og HF
Klip af snor ved elever Ida Hallberg og Emilia Caliskan

Der vil være en lille forfriskning i forbindelse med indvielsen af blafferstoppestedet.

kl 17.30 - 20.30
Lad os køre sammen - borgermøde om mobilitet på landet
Sammen med Movia inviterer Næstved til borgermøde i Multihallen på VUC, Teatergade 23.

Alle er velkomne. Læs mere her.

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Direktionssekretariatet
E-mail:
Sidst opdateret den 7. maj 2019