"Næssi finder hjem" på turné til Næstveds lokalområder

13. februar 2019

Teaterforestillingen "Næssi finder hjem" så dagens lys i 2018. Nu er forestillingen klar til at tage på turné til børnefamilier i Tappernøje, Mogenstrup, Glumsø og Fuglebjerg. Billetterne er gratis.

Næssi finder hjem
Næssi og Ulla, alias Steffen Sommerstedt og Anne Sofie Reumert

   
Som led i at skabe flere kulturtilbud i lokalområderne i Næstved Kommune, tager teaterforestillingen Næssi finder hjem af Teatret Aspendos på turné i marts måned. Her kan børnefamilier med børn mellem 2-8 år få fornøjelsen af den herlige teaterforestilling, om hvordan Næssi i tidernes morgen kom til Næstved. 
 
Næssi - én meter høj og i flyvehumør
Børnefamilier i Tappernøje, Mogenstrup, Glumsø og Fuglebjerg kan glæde sig til at se både Næssi og sangerinden Ulla Abdulla i miniformat. I forestillingen optræder de begge som dukker af ca. én meters højde. Dukkerne levendegøres af skuespillerne Steffen Sommerstedt og Anne Sofie Reumert Knudsen fra Teateret Aspendos. 
 
Ved forestillingens start møder vi Næssi, som er vagtdrage for en sur konge i landet Eventyrien. Men Næssi dur ikke til jobbet og flyver væk i håbet om at finde et sted, hvor han kan slå sig ned og føle sig hjemme. Da han under sin flyvetur får øje på omridset af Næstved, kan han genkende sig selv og får lyst til at lande. Mon Næssi finder hjem? 
 
Børnekulturhuset står bag
Det er Børnekulturhuset i Næstved, der står bag forestillingens turné til lokalområderne.
 
- Et af de kulturpolitiske indsatsområder i disse år er netop at sikre, at børnekulturen når ud til så mange børn som muligt i hele Næstved Kommune. Næssi er kendt og elsket af alle børn i Næstved og er jo også symbolet for Børnekulturen i Næstved Kommune. Så derfor er det oplagt, at det netop er denne teaterforestilling, som Børnekulturhuset sender ud på landevejene, fortæller børnekulturkonsulent i Næstved Kommune, Katrine Gjesing.
 
Seks forestillinger på fire dage
De gratis billetter kan afhentes lokalt fra torsdag den 21. februar. Både børn og voksne skal have en billet. Forestillingen varer 30 minutter og der er plads til 60 personer ad gangen. Spilleplanen er som følger: 
 
Tappernøje
- Lørdag den 16. marts kl. 10.00 og kl. 12.00 på Korskilde Bibliotek. Billetter afhentes i Fakta i Brøderup.
 
Mogenstrup
Søndag den 17. marts kl. 10.00 og kl. 12.00 i Fladsaahallen. Billetter afhentes i Brugsen i Mogenstrup. 
 
Glumsø
Lørdag den 23. marts kl. 11.00 i Rejseladen. Billetter afhentes i Brugsen i Glumsø. 
 
Fuglebjerg 
Søndag den 24. marts kl. 11.00 i Kulturladen. Billetter afhentes på Fuglebjerg Bibliotek.
 
Under Børnekulturfestivalen fra den 20. - 25. maj 2019 spiller forestillingen igen. Denne gang for de 2-6-årige i Næstveds daginstitutioner. Klik ind på www.naessi.dk eller Næssis Facebook-profil for yderlige oplysninger om børnekulturen i Næstved.

Næstved Kommune
Kontakt Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail: