Jubilæum: Linda Frederiksen fejrer 25 år som byrådsmedlem

21. december 2018

Når Linda Frederiksen hopper ind i 2019 kan hun samtidig fejre, at det er 25 år siden, at hun tiltrådte som byrådsmedlem i gl. Suså Kommune, nu Næstved Kommune. 

Linda Frederiksen

Da hun som kun 26-årig stillede op og blev valgt ind i gl. Suså Kommune, var det ikke af eget initiativ, men fordi nogle "ældre, kloge mænd" fra partiforeningen opfordrede hende til det. Og Linda Frederiksen er opdraget med hjemmefra, at hvis man ikke er tilfreds med tingene og selv kan gøre noget ved det, ja, så skal man også gøre det. Det har hun nu gjort i 25 år.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem fulgte nemlig opfordringen fra de "ældre, kloge mænd", blev valgt ind i første hug og har siden siddet solidt på en af de socialdemokratiske pladser i byrådet. Den 1. januar 2019 kan Linda Frederiksen således fejre 25 års jubilæum i Næstved Byråd.

- Da jeg stillede op i sin tid, skrev lokalavisen en artikel om mig, og der sagde jeg, at jeg regnede med at sidde otte år i byrådet - max. Det har jeg måttet æde nogle gange, griner Linda Frederiksen. Og tilføjer at hun faktisk har holdt fast i, at hun ikke vil sidde med det samme område i mere end otte år. 

- Jeg har altid syntes, at man som politiker ikke egentlig skal have detailkendskab til det område, som man sidder med. Det er godt at være uvidende, ellers glemmer man at lytte. Og efter otte år kender man tingene for godt. Det er vigtigt ikke at sidde på den samme post i 25 år - også selv om man brænder for det

Mødet med mennesker driver 

Linda Frederiksen er formand for Kulturudvalget på 6. år. Hun har gennem tiden været en del af - og også siddet for bordenden -  i mange forskellige udvalg og sammenhænge. Lige på nær det tekniske område, som hun endnu ikke for alvor har prøvet kræfter med. 

Beder man Linda Frederiksen om at udpege det, som hun er mest glad for at have været med til at beslutte, er der særligt to ting, hun peger på. 

- At vi købte kroen i Glumsø og på den måde fik skabt en aktiv del midt i byen - det er en af de rigtig gode beslutninger. Og så er der jo Holmegaard Værk. Det er en af de prioriteringer, hvor man tænker, at det kommer til at leve og skabe liv i et helt lokalsamfund. Det bliver stort for kommunen, ja for hele Danmark, siger hun. 

Selv om Linda Frederiksens politiske virke peger i mange retninger, er der alligevel en rød tråd gennem hendes virke. Det er mødet med de mange mennesker, som har brug for hjælp til at komme videre med en idé eller i livet. Og det er også det, der driver hende efter alle disse år i lokalpolitik. 
 
- Linda har en sjælden evne til på en gang at være meget tydelig og næsten usynlig. Det lyder måske modstridende. Men Linda formår at sætte store ambitioner og klare rammer for nye tiltag - samtidig med, at hun ikke gør meget væsen af sig selv. I stedet giver hun plads til de mennesker, der skal være med, hun lytter til ideer og sørger for fremdrift - for så til sidst at binde de nødvendige sløjfer. Hun sætter resultatet i fokus, ikke sig selv. Jeg er dybt taknemmelig for, at Linda stadig har så højt et drive og et hjerte, der banker for alle, der har brug lidt ekstra hjælp i tilværelsen. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Linda, lyder det fra borgmester, Carsten Rasmussen.

Linda Frederiksen er 51 år. Hun er uddannet handelsjurist, og når hun ikke beskæftiger sig med politik, er hun distriktschef i Aldi 45 timer om ugen. Hendes helt store fritidsinteresse har altid været spejderne. Det er der dog kun tid til en enkelt gang om måneden for tiden, og det er når hun er leder for Familiespejder. Her er der ekstra bonus, da hun tager sine to nevøer og sin niece med ind i spejdernes verden.
 
I anledning af Linda Frederiksens jubilæum bliver der afholdt en reception i byrådssalen, Teatergade 8, den 18. januar, kl. 14.00 - 16.00. Alle er velkomne. 


Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Direktionssekretariatet
E-mail:
Sidst opdateret den 21. december 2018