Næstved-håndværkere indtager catwalken

8. august 2018

Det er muligvis det første af sin slags i Danmark. I hvert fald bliver det første gang på podiet for mange af modellerne, når over 20 håndværkere fra Næstved den 17. august indtager catwalken på Axeltorv til et vaskeægte håndværkermodshow.

Håndværkere går catwalk
Håndværkertøj kan være mange ting. Her er det det kommende EuroSkills-hold fra Danmark, der viser deres. Til det Næstveds håndværkermodeshow, bliver det lokale håndværkere, der er modeller i eget tøj. Foto Per Daugaard
Sikkerhedssko, værkstøjsbælter, arbejdsbukser, dansepiger og naturligvis en masse ægte Næstved-håndværkere. Det bliver nogle af ingredienserne til Næstveds første håndværkermodeshow nogensinde, som finder sted på Axeltorv fredag den 17. august kl. 15.00 - 16.30.

Det er Næstveds værtsskab for DM i Skills i april 2019, det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, der er anledningen til det lidt atypiske modeshow - et modeshow hvor håndværkere og dansepiger side om side vil vise markedets nyeste arbejdstøj frem på podiet.

Over 300 unge elever fra hele Danmark kommer til Næstved i april for at konkurrere i over 40 meget forskellige fag, men til håndværkermodeshowet gælder det altså de udlærte.

- Med håndværkermodeshowet vil vi gerne vise Næstved, hvor mange dygtige håndværkere kommunen rummer, hvor forskellige fag og virksomheder vi har, og ikke mindst sætte nogle tanker i gang om hvor vigtige håndværkerne er for vores daglige liv og velfærd. Derfor laver vi dette håndværkermodeshow - og vi håber, at rigtig mange kommer ned på Axeltorv og bakker op om deres kollega, mand, nabo, bror eller søster, der er så modige at gå ned ad vores catwalk i det nyeste og smarteste arbejdstøj, lyder det fra Pia Hegner, projektleder for DM i Skills 2019.

Ægte håndværkere, naturligvis

Håndværkermodellerne er naturligvis hentet fra de lokale virksomheder, og ligesom til DM i Skills vil man kunne se alt fra tjenere og elektrikere til tømrere og automekanikere på catwalken. De bliver desuden akkompagneret af et showdanserhold fra Birgits Dans, og alle bliver klædt på af Profilbutikken og Mr., der også vil komme med gode tilbud på det allernyeste arbejdstøj på dagen.

Dagen er delvist finansieret af midler fra Varelotteriet og Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn.

Brian Taber fra Radio SLR er konferencier og vil sammen med publikum sørge for den gode stemning, og det er altså fredag den 17. august kl. 15.00 - 16.30, at det går løs på Axeltorv i Næstved.

Fakta om DM i Skills

  • DM i Skills bliver holdt i en ny by hvert år, og 4.- 6. april 2019 er Næstved vært for Danmarksmesterskaberne.
  • Over 300 unge fra hele landet konkurrerer i over 40 meget forskellige fag - alt fra murer, snedker, mekaniker, elektriker, kok, frisør, sosu-assistent, industritekniker, glarmester til slagter, mediegrafiker, smed og anlægsgartner.
  • DM i Skills forventes at kunne tiltrække 50.000 besøgende
  • Det er det største arrangement i Arena Næstved - Hele arenaen bliver brugt + 13.000 m2 telte
  • Gratis adgang
  • Mulighed for at blive klogere på håndværk - og prøve egne hænder af
  • Finaler i Skills Stafetten fredag for 8. klasser med 80 hold
  • Finaler i Skills Stafetten torsdag for efterskoler med 60 hold
  • Første gang i Region Sjælland

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Kommunikation
Telefon: 5588 5050
E-mail:
Sidst opdateret den 8. august 2018