Nyt fra Næstved i uge 15

9. april 2019

Grundtvig & Grøn Guerilla er navnet på en inspirationstur til Jyderup Højskole 27. april. Her kan du få inspiration til at sætte gang i en grøn omstilling. Start rygestop 25. april eller mød Den Rullende Demensrådgivning. Du kan se åbningstiderne for genbrugspladsen i påsken - og selv tage derhen, eller du kan vælge at få dit haveaffald hentet. Søg midler til gadekærsprojekter eller bestil forårsslåning af vejrabatten. Har du brug for en hørekonsulent, så er der ændringer i den åbne træffetid. Det kan også være, at din interesse ligger i Tappernøje, hvor Kornmagasinet har generalforsamling. Så er det en god idé at læse Nyt fra Næstved i denne uge. 

Læs hele Nyt fra Næstved her

"Grundtvig & Grøn Guerilla" er arrangeret af Grøn Omstilling. Det er en inspirationstur til Jyderup Højskole den 27. april kl. 9.30-16.30. Der er oplæg om demokrati på Grundtvigs tid og der drages parralleeller til vores tids grønne omstilling. Her kan du blive inspireret til grøn revolution eller dyrke krydderurter. Turen er for borgere i Næstved Kommune og foregår i bus fra Rådmandshaven i Næstved tur/retur. Læs mere i på www.groenomstilling.nu - hvor du også kan tilmelde dig.

Er du motiveret for at stoppe rygning, starter der et rygestopkursus den 25. april kl. 18.30-20.30 på Næstved Sundhedscenter. Der er 6 mødegange over 8 uger og fælles stopdag. Læs mere om kurset her.

Den Rullende Demensrådgivning er ude at køre igen. Den kører rundt om i kommunen. Her er nævnt datoer mellem den 23. april og 24. maj. Kom og få en uformel snak om demens. Se, hvor du kan møde bussen på Nyt fra Næstved eller under Demens.

I påsken tager mange på genbrugspladsen. På Fuglebjerg, Herlufmagle og Mogenstrup Genbrugsplads er der åbent skærtorsdag og 2. påskedag.
Holme-Olstrup Genbrugsplads er der åbent 2. påskedag
I Næstved er genbrugspladsen, haveaffaldspladsen, Plusbutikken og Plusbyg åbne skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag. Se mere her.

Hvis du vil have dit haveaffald hentet, kan du få det en gang om måneden fra april til og med november. Se pris og tilmeld dig her.

Bylaug kan søge om tilskud til gadekærsprojekter. Ansøgning skal indeholde budget og beskrivelse af projektet. Det kan højst være 50 % af de samlede udgifter eller max 10.000 kr. Send ansøgning til  - Du kan læse mere om støtteordningen her.

Midt i maj starter Næstved Park og Vej forårsslåningen af vejrabatter. Landmænd kan søge om slåning ud for deres frøgræsmarker. Ansøgning sendes inden 5. maj til Næstved Park og Vej, Thurøvej 5, 4700 Næstved eller vedlagt kort/skitse af strækningen, der ønskes slået.

Har du brug for en hørekonsulent, så er der kommet nye åbne træffetider fra uge 17: Mandage kl. 13.00-15.00 og torsdag kl. 9.00-11.00. Du kan stadig bestille andre tider. Se mere på www.visp.dk

Der er ekstraordinær generalforsamling i Kornmagasinet i Tappernøje. Det foregår den 23. april kl. 19.00 på Smidstrupvej 3A i Tappernøje.

 

 

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Kommunikation
Telefon: 5588 5050
E-mail:
Sidst opdateret den 9. april 2019