Praktiskeoplysninger

Praktiske oplysninger

Åbningstider, ferie og lukkedage

Ferie og lukkedage følger Næstved kommunes forskrifter.

Mad i børnehaven

Vi har en madpolitik i børnehaven, som blandt andet indebærer, at den mad vi serverer, er biodynamisk, vegetarisk og økologisk. Vi bestræber os endvidere på, at børnene indtager et minimum af sukker. Det betyder, at vi i det daglige bestræber os på ikke at servere mad - eller drikkevarer med raffineret sukker. Børnehaven vil dog aldrig kunne blive 100 % sukkerfri, idet bestemte mærkedage traditionelt fejres med småkager (fx. Lanternefesten).

Vi laver morgenmad til de børn, der kommer inden 7.45, hvis forældrene ønsker det.

Påklædning

Det er vigtigt at have praktisk tøj på i børnehaven, da vi færdes i og bruger naturen hver dag. Hjemmesko er fast inventar i børnehaven.

Vinter: Børnene bør have en god flyverdragt med god plads til en ekstra ulden sweater. Barnet bør have uldtøj på inderst, da det holder bedre på varmen. Desuden skal barnet have hue og halsedisse på eller en elefanthue. Barnet må af sikkerhedshensyn ikke bære halstørklæde. Derudover bør barnet have vandtætte vanter på, som skal fastmonteres på flyverdragten (evt. med elastik, som sys fast i ærmeforet). Regntøj med bukser, der har elastik i taljen, et par strømper og hue og vanter skal lægges i rygsækken.

DSC00143

 

Sommer: Børnene bør have en solhat, løbesko (gummisko) eller sandaler (med velcrolukning), gummistøvler, åndbart regntøj, et par strømper, lange bukser og en tynd trøje.

Hvad skal kassen med skiftetøj indeholde?

Et helt sæt skiftetøj – dvs. strømper, underbukser, bluse og bukser.

Glemmekasse

Glemte vanter, huer og andre effekter, som ikke umiddelbart har en ejermand, vil blive lagt i børnehavens glemmekasse. Har dit barn mistet et stykke tøj, kan det være, det befinder sig her.

Husk derfor altid at skrive navn i barnets tøj, så vi lettere kan finde den rette ejermand.

Fødselsdag i børnehaven

På denne særlige dag bliver barnet fejret på en helt speciel måde, som tydeliggør, hvem der er i centrum på denne dag. Når fødselaren ankommer til børnehaven, står vi alle klar i garderoben for at modtage barnet og dets forældre. Fødselaren iføres kappe og krone, men alle børn bliver sunget op ved navn. Herefter går vi alle i en lang fødselsdagskæde ind til det pyntede fødselsdagshjørne. Her fortæller pædagogen et eventyr, der bygger på hændelser i barnets eget liv. Der bliver sunget fødselsdagssange, tændt tryllelys og givet gave.

Barnet medbringer frugt, boller eller kage til at dele ud til alle, og efterfølgende sidder vi alle og nyder maden, mens vi hygger og snakker. Efter fødselsdagen kan barnet gå med forældrene hjem eller blive i børnehaven resten af dagen.

Aflevering og hentning

Vi vil gerne have, at børnene afleveres inden kl. 9.00 da sanglegen begynder. Børnehaven lukker klokken 16.30.

Rudolf Steiner børnehaven Egernbo, Ved åsen 71, 4700 Næstved
Kontakt:Tlf. nr. 55 88 71 10 eller RudolfSteiner@naestved.dk .