Velkommen til Naturbaserne

 

            i Næstved Kommune

 

 

 

Brug naturbaserne til undervisning, tur med familien eller foreningen.

Se under Naturvejleder, hvad du kan bruge en naturvejleder til på din tur.

 

 Øllebjerg Naturbase i Vridsløse Skov

Her kan du finde de 10 naturbaser som alle ligger spredt i Næstved Kommune på skønne naturpletter. Alle kan benytte naturbaserne. De kan reserveres eller benyttes spontant. Se her på siden hvor de ligger og hvordan du reserverer dem. God fornøjelse!

Er I skole eller institution, kan I også få en naturvejleder med ud. Se under fanen Naturvejleder

*                             *                               *                                     *

Naturbaserne er opholdssteder i naturen til undervisning og aktiviteter i det fri. De er bygget af Næstved Kommune med støtte fra LAG, Friluftsrådet, Grønne Partnerskaber, Naturstyrelsen, Grøn Ordning og Næstvedegnes Landbrugsfond og med et stort engagement fra lokale borgere, som er afgørende for både etableringen og driften af naturbaserne.

Der er nu 10 naturbaser, hvoraf en er Den Mobile Naturbase. De kan bruges til undervisning og aktiviteter i naturen. Naturbaserne er bålhuse med mulighed for at komme under tag, sidde ned og tænde et bål. På fem af naturbaserne er der også sheltere til overnatning og på fire af naturbaserne er der toilet, og flere er på vej. De er altid åbne og kan også bruges til at spise madpakken i eller drikke kaffen.

Nattergalens børn i shelter  Custom 

Flere steder er der mulighed for overnatning i shelter og nogle steder er der toilet i området. Se under den enkelte naturbase hvilke faciliteter der er til rådighed. Naturbaserne bliver tilset og vedligeholdt af lokale borgergrupper. Vær selv med til at gøre naturbasen til et rart sted at komme for de næste.

Til hver naturbase er der et grejskur med grej til undersøgelser i naturen og til aktiviteter omkring bålet. Skuret er aflåst og nøglen kan lånes ved at reservere den enkelte naturbase. Se under ”Reserver en naturbase”. Den Mobile Naturbase er noget for sig. Det er en trailer med grej til vandundersøgelser, der kan bruges i undervisningen og til andre aktiviteter ved å og sø. Der er undervisningsforløb, der passer til de faglige mål til rådighed.

Her på hjemmesiden vil du kunne se naturbaserne og følge med i nyheder og aktiviteter.

God fornøjelse på naturbaserne. Vi håber I vil nyde dem og passe på dem.

 

Kontakt

Naturvejleder Helen Holm, hholm@naestved.dk

facebook_logo3

Naturbaserne på Facebook

Naturbaseprojektet er støttet af:  

 

 www.friluftsraadet.dk

  Mærk Næstved

LAG

 MinisterietFLF

EU


 Grønne Partnerskaber

Samarbejdspartnere: