haletudsen
 

 

 hjemmeside billed 

 I september 2006 kørte lastbilerne fra Løgstør mod Glumsø med Haletudsen som samlesæt. En helt ny daginstitution var blevet bestilt af Suså kommune, som den sidste daginstitution før kommune sammenlægningen. Kommunalbestyrelsen i Suså have på forhånd bestemt, at det skulle være en naturinstitution.

Anders L. Andersen var blevet ansat som leder, et stykke tid før lastbilerne kom rullende ind i Glumsø. Han antog Bjarke Bruun som sin souschef.

Da modulerne til den nye institution begyndte at rejse sig, ville vi gerne fortælle borgerne om den nye institution, som var navnløs på det tidspunkt. Vi besluttede at indkalde til et Borgermøde på rådhuset, for at fortælle om vores visioner for en naturinstitution.

Inden borgermødet løb af stablen, gik vi nogle ture rundt om Glumsø Sø, for at få inspiration til et godt navn.

I søen lever der en masse dyr, og særligt et dyr fik vores bevågenhed - Haletudsen. Frøen som er det voksne dyr, har to andre forstadier. Først som et æg der klækkes i søen om foråret. Så får den finner og svømmer rundt og spiser sig tyk. Hvorefter kravler den på land og mister sin hale, for at skifte forvandling til en frø. Når frøen bliver kønsmoden vender den tilbage til søen for at parre sig og lægge sine æg.

Da Haletudsen skulle være en naturinstitution og en aldersintegreret daginstitution, havde vi de to forstadier til livet hos os selv. De små børn i vuggestuen som rejser sig og på et tidspunkt skal gå i børnehave, var et godt symbol på naturens orden, og med Glumsø Sø i vores baghave opstod navnet Haletudsen.

På et tidspunkt havde vi en ældre rengøringsdame, som altid var smilende, der mente at hun da måtte være skrubtudsen i vores lille økosystem.

  

Med venlig hilsen

Anders Andersen

 

 

 

 

 

KontaktNaturinstitutionen Haletudsen
Nyvej 11
4171 Glumsø

Tlf.: 55887610
Mobil Tlf.: 4016 3104

Leder Anders Andersen
anlan@naestved.dk

Naturinstitutionen Haletudsen - Nyvej 11 - 4171 Glumsø - Tlf.: 55887610 - Mobil Tlf.: 4016 3104