Byggeprojekter

Der findes efterhånden en række eksempler på nyskabende bæredygtigt byggeri - også i Danmark. En del af disse huse er både meget dyre og meget "højteknologiske". Center for Bæredygtigt Byggeri har som mål at "skabe marked" inden for bæredygtigt byggeri og vores ambition er at igangsætte projekter, der adskiller sig fra andre danske bæredygtige byggeprojekter.

Fordi vi arbejder ud fra det brede bæredygtighedsbegreb, forpligter vi os til at tænke på mere og andet end energibesparelser, som ellers er det mest almindelige "bæredygtighedsparameter". Vi vil også bygge huse med et dejligt indeklima, gerne af nye og innovative byggematerialer, og vi har fokus på økonomien - så husene bliver til at betale.

I menuen til venstre kan du læse om to projekter, der er igangsat af Center for Bæredygtigt Byggeri:

Projekt "Nybyggerne": En gruppe familier bygger arkitekttegnede, bæredygtige boliger i Næstved. Bebyggelsen skal certificeres efter det helt nye bæredygtighedssystem DGNB. Projektet er igang.

Projekt "Fabhouse": Et hus, der er "printet ud" i træ og er bygget, så det udnytter solens stråler bedst muligt. Huset rummer Danmarks første fabLab. Projektet er afsluttet og ligger ved Maglemølle papirfabrik i Næstved.