Byggeriet begynder!

15. maj 2015

Efter grundige overvejelser har VUC Storstrøm nu truffet en afgørende beslutning. De begynder, som de første, byggeriet af Campus Næstved ved Munkebakken midt i Næstved.

Sådan kunne det nye Campus komme til at se udOm ganske få år har Næstved en Campus. Det er VUC Storstrøm, der bygger som de første, mens Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) og University College Sjælland (UCSJ) følger byggeplanerne tæt og overvejer egne muligheder.


Når VUC Storstrøm går i gang nu, skyldes det, at skolen vokser og ønsker at udvikle sig. Bestyrelsesformand for VUC Storstrøm, Per Skovgaard Andersen, fortæller:

”Vi har simpelthen besluttet, at nu går vi i gang - nu lægger vi de første sten til Campus Næstved. Vi får flere og flere studerende og er vokset ud af vores lokaler i Birkebjergparken. Og vi tror på, at projektet er så godt, at de øvrige uddannelsesinstitutioner også kommer med inden længe.”


Direktør for VUC Storstrøm, Niels Henriksen, supplerer: ”Vi kommer til at bygge et virkelig nytænkende og spændende Campusbyggeri ved Munkebakken. VUC’erne i Danmark har tradition for at tænke moderne undervisningsfaciliteter, som passer lige til vores studerende. Går alt som planlagt, begynder byggeriet før sommerferien 2016, og vi håber at kunne flytte ind i de nye bygninger i løbet af efteråret 2017, med ca. 1.500 studerende og undervisere, som har deres gang hos os.”

Også I Næstved Kommune er glæden stor, og borgmester Carsten Rasmussen har fulgt med i forløbet.


”Et Campus Næstved midt i byen kommer til at betyde endnu mere liv. Og det bliver mere attraktivt for de unge på hele Sydsjælland at tage en uddannelse. VUC Storstrøm har truffet en stærk beslutning, og jeg glæder mig til også at følge med i byggeriet, som jeg jo næsten vil kunne se fra mit kontor på Rådhuset. Placeringen ved foden af Munkebakken er helt rigtig. På den måde kommer vores grønne bybakke til at fungere som et åndehul både for de studerende og for byens borgere, ” fortæller Carsten Rasmussen.


Byrådets andet medlem af styregruppen for Campus Karsten Nonbo ser også frem til realisering af campus-planerne og ser gode muligheder i samspillet med bymidten: "Vi er godt klar over, at det giver udfordringer på infrastrukturen, men det er opgaver, som vi vil påtage os - for skal vi have mere liv i bymidten, så skal man kunne komme dertil og nemt kunne parkere."Et udspring af Mærk Næstved
Planerne om et Campus Næstved tog form for nogle år tilbage, da en arbejdsgruppe under visionen Mærk Næstved ville finde frem til, hvordan uddannelserne i Næstved kunne styrkes. Siden har VUC Storstrøm, Erhvervsakademi Sjælland (EASJ), University College Sjælland (UCSJ) og Næstved Kommune arbejdet sammen i en campus-styregruppe.


At det nu er VUC Storstrøm, der har besluttet at begynde byggeriet glæder de øvrige deltagere. Særligt det forhold, at den første del af Campus vil blive bygget, så det til hver en tid kan udvides.


Rektor fra EASJ Ulla Skaarup hilser første del af Campus Næstved velkommen: ”Det er godt, at VUC Storstrøm nu begynder byggeriet af Campus Næstved.”


UCSJs bestyrelsesformand Hans Stige supplerer: ” Campus Næstved er et spændende projekt og jeg kan kun støtte, at VUC starter et campusbyggeri på Munkebakken. UCSJ vil følge byggeplanerne med stor interesse.”


VUC Storstrøm går nu i gang med de forberedende tiltag, fx skal der afholdes udbud efter en bygherrerådgiver. ”Vi glæder os til at se arkitekterne begynde at tegne. Munkebakken giver jo mange spændende muligheder,” fortæller en glad og spændt Niels Henriksen.

Næstved Kommune