Nyheder om kultur og fritid i Næstved Kommune

Vil du følge med i, hvad der rører sig på kultur- og fritidsområdet i Næstved Kommune, så hold øje med denne side, som vi opdaterer med nyheder for foreninger og andre kultur- og fritidsinteresserede ca. én gang om måneden.

Ved at oprette dig som abonnent, kan du få besked, når der er nyt på siden. Du opretter dig her.

Kultur og Kondisko - oktober 2018

Årets kulturpris afsløres

Vil du være med til at fejre det, når Trelleborgfondens Kulturpris bliver uddelt. Så mød op på Rønnebæksholm 24. oktober, kl. 15. Prisen hædrer en person der i særlig grad har bidraget til den kulturelle udvikling i Næstved Kommune. Læs mere her

 

Aktive Feriedage uge 42

tilbyder åbne svømmehaller i skolernes efterårsferie, for dig som går i 0. - 9. klasse og er bosiddende i Næstved Kommune.
Du har gratis adgang i svømmehallerne, når du medbringer dit sundhedskort Læs mere her

 

Gratis Temamøde for frivillige ildsjæle

Frivillighed – sæt forældre i spil

Der er rigtig mange der gerne vil være frivillige i foreningslivet, vi skal bare spørge dem på den rigtige måde, med det rigtige tilbud. Men hvordan engagerer man de forældre der kigger på eller som blot afleverer børnene på P-pladsen?

Få viden om hvordan man kan organisere og rekruttere ”forældrehjælpere”. Læs mere og tilmeld senest en uge før

Fritidsudvalget afholder mødet mandag 29. oktober 2018 kl. 18.30 – 21.00 i Sydpolens Café, Parkvej 109, 4700 Næstved.

 

Fritidspuljen for flygtningebørn under 18 år

Fritidspuljen har siden 2015 givet mere end 9.000 flygtninge mulighed for at deltage i det danske foreningsliv på lige fod med andre børn og unge i Danmark – men vi ønsker at nå ud til endnu flere. Derfor håber vi, at I vil gøre jeres foreninger og nyankomne borgere opmærksomme på puljen, så flere børn kan få adgang til et aktivt fritidsliv. Der udstedes et bevis pr. barn a 1000 kr. årligt alene til kontingentbetaling, hvis betingelserne er opfyldt. Læs mere her

 

Dåbsfest for det ny Holmegaard

Den 10. november fra 10-12 inviterer vi til Holmegaards "dåbsfest." For Det ny Holmegaard er blot en arbejdstitel. Så tag familien under armen og kom og vær med til at fejre Holmegaard og høre mere om projektet. Vi serverer bagte kartofler "Holmegaardstyle" og 1st and only edition øl. Vi har bestilt 1.000 stk. af hver. Se mere info og program i lokalaviserne og på Det ny Holmegaards platforme. Du kan følge med i projektet her:

FB/detnyholmegaard

Instagram/detnyholmegaard 

Få mere info om projektet ved at tilmelde dig nyhedsbrevet på www.museerne.dk

 

Tre vindere trukket i spørgeskemaundersøgelsen:

”Foreningers vilkår i Næstved Kommune”. Politikerne i Udvalget for Kultur og Demokrati takker for alle foreningers bidrag, og ønsker de tre vindende foreninger tillykke med præmien på kr. 5000,- som går til deres fremtidige virke.

Vinderne blev: Næstved Aftenskole, Sceptor og All American Cruisers.

Svarene fra de mange foreninger behandles i øjeblikket. Når resultaterne foreligger, vil de blive præsenteret samt indgå i grundlaget for drøftelser om foreningernes vilkår i Næstved Kommune. Både på det politiske niveau, i Fritidsudvalgets arbejde og på administrativt plan.

 

”Underværker” Realdania støtter projekter

Underværker er en Realdaniakampagne, der hjælper ildsjæle med at gøre deres ideer til virkelighed. De støtter projekter, der skaber livskvalitet for alle gennem det byggede miljø.

Læs mere her

 

25 mio. kr. til det I brænder for

Nordeafondens lokalpulje uddeler årligt 25 mio. kr. til mere end 1.400 lokalt forankrede projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. 

Foreninger og andre almennyttige organisationer kan søge op til 100.000 kr. i støtte fra Lokalpuljen. Det typiske uddelingsbeløb er på mellem 5.000-30.000 kr. Vi vægter at støtte mange, mindre projekter i hele landet frem for færre og større.

Lokalpuljen er til projekter, der indeholder aktiviteter, bidrager til det lokale fællesskab samt involverer og er til glæde for mange i foreningen eller i lokalområdet. 

Læs mere her

 

Mærk Næstved – borgernes overblik over arrangementer

MærkNæstved.dk er Næstved Kommunes oplevelsessite, der har ca. 200 besøgende om dagen. Det er et krav, at arrangementer med offentlig adgang annonceres her, hvis Næstved Kommune har ydet støtte til det pågældende arrangement. Det er gratis at annoncere sine arrangementer på siden og kræver kun, at man udfylder en formular og vedhæfter et billede. Ved spørgsmål eller udfordringer vedrørende MærkNæstved.dk kan du skrive til .

 

Kultur- og Demokratiudvalgets seneste møde - find referatet her.

Fritidsudvalgets seneste møde - find referatet her.

 

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail:

Opret dig som abonnent

Hvis du ønsker at få besked, når der er et nyt nyhedsbrev her på siden, kan du oprette dig som abonnent og sætte flueben i "Nyhedsbrev" under Kultur og fritid.

 

Sidst opdateret den 17. oktober 2018