Temamøder for frivillige ildsjæle

Fritidsudvalget arrangerer hvert år en række gratis temamøder for frivillige ildsjæle.

Møderne er for alle der deltager i frivilligt foreningsarbejde i Næstved Kommune.

Alle møder afholdes Sydpolens Café, Parkvej 109, 4700 Næstved

Der serveres på alle møder hjemmebagte boller med pålæg, vand, frugt, the og kaffe.

Tilmelding: Via det elektroniske link i beskrivelsen af det enkelte temamøde – SENEST en uge før mødet.

 

De tre nedenstående temamøder afholdes i efteråret 2019

  

Bestyrelsens ansvar og opgaver

Mandag 23. september 2019 - kl. 18.30 - 21.00

På dette temamøde er der masser af god inspiration til bestyrelsesarbejdet i foreningen – uanset om man er en del af en nystartet bestyrelse, eller en veletableret bestyrelse der har brug for nye input.

Hvad end det handler om at få prioriteret tid og opgaver, skabe de bedst mulige rammer for både bestyrelsesmedlemmer og foreningens medlemmer eller at se nærmere på, om foreningens vedtægter og budgetter stemmer overens med aktiviteter, drømme og planer, så er der inspiration at hente.

Aftenen vil foregå som en veksling mellem oplæg og debat mellem deltagerne.

Tommy Kristoffersen er udviklingskonsulent i DGI Stor-københavn og har arbejdet med foreningsudvikling og motivation af frivillige i en lang årrække.

Læs mere og tilmeld dig på: www.dgi.dk/201923990013

 

Foreningens alarmberedskab

Torsdag 24. oktober 2019 - kl. 18.30 - 21.00

En forening eller organisation risikerer altid at skulle handle med kort varsel for at afbøde konsekvenserne af en speciel og pludseligt opstået situation. Disse situationer kan variere i styrke fra simple misforståelser og drillerier, til økonomisk kriminalitet, fysisk tilskadekomst og grove krænkelser. Blot nogle få personer omkring foreningen brokker sig højlydt over en simpel hændelse, er det nok til at bestyrelsen eller andre ledere må tage affære.

Formålet med temamødet er gennem cases og dialog at klæde bestyrelsesmedlemmer og andre ledere i foreninger eller organisationer på til at håndtere specielle situationer i foreningen, før de kommer ud af kontrol og foreningens eksistensgrundlag smuldrer.

Temamødet giver opskriften på en god og rettidig forberedelse – et alarmberedskab.

Ole Hansen har 20 års erfaring med fødevaresikkerhed og krisehåndtering. Ole er formand for Næstved Bicycle Club og formand i Næstved Idræts Union og medlem af Fritidsudvalget i Næstved. Læs mere og tilmeld dig på: www.dgi.dk/201923990014

 

Fra jeg- til vi-orienteret indstilling

Tirsdag 26. november 2019 - kl. 18.30 - 21.00

Som frivillig overvejer man af og til hvorfor man er frivillig og om den tid og energi man bruger på frivilligt arbejde, er det hele værd. Især hvis samarbejdet med de andre frivillige ikke kører, som man havde forestillet sig.

På dette temamøde er emnet mere rettet mod os selv som frivillige, vores indbyrdes kommunikation og vores indstilling til hinanden. Oplægsholder Ole Rasmussen vil

introducere dig for emnet og det ansvar, vi hver især har for den respons vi får i dialog med andre mennesker.

 

Aftenen vil give dig konkrete pointer, du kan tage med hjem og dele i bestyrelsen, instruktørgruppen eller den sammenhæng du er frivillig i.

Ole Rasmussen er Leder af Muskelsvindfondens Center for Frivillighed og Ledelse. Her arbejder han bl.a. med strategisk udvikling af frivilligheden.

Læs mere og tilmeld dig på: www.dgi.dk/201923990015

 

Forslag og ideer

Hvis du en idé til et temamøde, så skriv til:

 

Skriv "ide til temamøde" i emnefeltet.

 

  

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail:
Sidst opdateret den 20. august 2019