Temamøder for frivillige ildsjæle

Fritidsudvalget arrangerer hvert år en række gratis temamøder for frivillige ildsjæle.

Møderne er for alle der deltager i frivilligt foreningsarbejde i Næstved Kommune.

Alle møder afholdes Sydpolens Café, Parkvej 109, 4700 Næstved

Der serveres på alle møder hjemmebagte boller med pålæg, vand, frugt, the og kaffe.

Tilmelding: Via det elektroniske link i beskrivelsen af det enkelte temamøde – SENEST en uge før mødet.

 

De tre nedenstående temamøder afholdes i foråret 2019

 

Tal til dit indre urmenneske - introduktion til adfærdsdesign

Torsdag 21. februar 2019 kl. 18.30 – 21.00

Vil du blive klogere på, hvordan du kan bruge viden om menneskets natur og biologi til at designe løsninger, der kan bidrage til at få vores målgrupper op af sofaen og ind i foreningerne? Så deltag i dette temamøde, hvor vi med afsæt i adfærdsvidenskaben både får nye indsigter og afprøver indsigterne i praksis.

Adfærdskonsulent i Bevæg dig for livet Maja Holm vil give dig et indblik i adfærdsdesign som mindset og som metode – hvorfor agerer vi som vi gør, og hvorfor er det så svært at ændre vaner og adfærd? Få eksempler på, hvordan vi kan bruge denne viden, både som forening og som individ. Og så skal vi selvfølgelig prøve selv at arbejde med at designe løsninger, der taler til urmennesket i os alle.

Læs mere og tilmeld dig på:

www.dgi.dk/201923990010

 

Selvbetjening - let arbejdsgangen med digitale løsninger

Mandag 25. marts 2019 kl. 18.30 – 21.00

Lever din forening op til nutidens forventning om at man som medlem kan betjene sig selv? Eller at man som nyt bestyrelsesmedlem kan arbejde i et smidigt system uden brug af diverse Excel ark? Deltag i temamødet og bliv introduceret til digitale løsninger, der er på markedet lige nu og som kan gøre din forening mere tilgængelig for nye medlemmer og frivillige.

Chefkonsulent fra Kultur & Fritid Ole Hansen vil desuden skabe klarhed omkring nye regler for offentliggørelse af foreningens regnskab på Foreningsportalen og fortælle om muligheder for tilskud fra kommunen. Digital foreningskonsulent Tina Samsø Udholm vil fortælle om løsninger, som fx kan lette arbejdet med at få indsendt de rigtige informationer til kommunen. Deltag og find ud af hvad der er vigtigt for netop din forening i forhold til digitalisering,.

Læs mere og tilmeld dig på:

www.dgi.dk/201923990011

 

Sæt fokus på velkomsten og dyrk det sociale liv i foreningen

Tirsdag 14. maj 2019 kl. 18.30 – 21.00

Hvad gør I for at tage godt imod nye medlemmer i jeres forening? Få inspiration til hvordan I let kan skabe et miljø, hvor nye føler sig velkomne og som en del af fællesskabet fra start. Deltag i temamødet og få konkrete værktøjer, der gør det nemt at omsætte viden til virkelighed i jeres forening.

Oplægsholdere fra DGI Inklusion, som arbejder med den landsdækkende bevægelse "Velkomstalliancen", vil give viden, inspiration og konkrete værktøjer til hvordan I let kan arbejde med den gode velkomst. Ofte er det meget enkle metoder der skal til som fx en buddyordning, en velkomstfolder eller sociale arrangementer på tværs i foreningen.

Hør hvordan Rønnede IF Gymnastik er blevet en Velkomstforening og hvad de gør for at tage imod nye medlemmer og for at styrke fælleskabet i lokalsamfundet.

Læs mere og tilmeld dig på: www.dgi.dk/201923990012

 

Forslag og ideer

Hvis du en idé til et temamøde, så skriv til:

 

Skriv "ide til temamøde" i emnefeltet.

 

  

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail:
Sidst opdateret den 8. april 2019