Sundhed for Veteraner

I Næstved Kommune har vi fokus på sundhed for veteraner. Derfor har veteraner og deres pårørende i Næstved Kommune fremover mulighed for at gå til yoga og styrketræning. To gratis tilbud der skal være med til at fremme den fysiske og psykiske sundhed.

Forskningsresultater viser, at mindfulness og fysisk aktivitet kan have en gavnlig effekt på trivslen blandt landets veteraner. Derfor har man i Næstved Kommune valgt at oprette et yoga- og et styrketræningshold, der henvender sig til veteraner og deres pårørende.

”I Næstved Kommune har vi besluttet, at vi gerne vil gøre en særlig indsats for veteraner. Med de to nye tilbud rammer vi bredt. Der er både noget til hovedet og til kroppen,” udtaler veterankoordinator Johan Poulsen, der selv har dyrket yoga som en del af sin genoptræning, efter han blev såret under en udsendelse til Afghanistan i 2011.

Et pusterum til de pårørende

Begge tilbud begyndte i uge 14, og det er gratis for alle veteraner og pårørende at deltage i aktiviteterne, som indtil videre er planlagt frem til sommerferien og med løbende optag.

Johan Poulsen understreger, at det er vigtigt at have tilbud, der også henvender sig til de pårørende:  

”Næstved Kommunes Veteranpolitik og veteranindsats dækker både veteraner og deres pårørende. At leve sammen med en veteran påvirker i høj grad også de pårørendes hverdag. Hvis veteranen har fysisk eller psykiske mén fra sin udsendelse, får det indflydelse på både parforhold og familieliv. Når vi inddrager de pårørende i sundhedstilbuddet, er det fordi, vi ved, at det ikke altid kun er veteranen, der har brug for et pusterum.”

Tilmelding, tidspunkter og kontakt

Yogaundervisningen er hos Karbech – Mindful Living på Omøvej 6A i Næstved hver tirsdag fra 16:30 til 18:00. Startdato 2. april. Tilmelding og spørgsmål til yoga foregår på mail  til underviser Elin Karbech

Styrketræning foregår hos foreningen Vejen Frem, Jernbanegade 10 i Næstved hver torsdag fra 10:00 til 12:00. Tilmelding ikke nødvendig. Spørgsmål til styrketræning kan stilles på til underviser Anders Ambus.

 

 

Kontakt

Jobcenter
Telefon: 5588 6600
E-mail:

Har du spørgsmål?

Kan du skrive til veteranindsatsen på eller tage direkte kontakt til
Veterankoordinator Johan Poulsen på 2034 7441 eller på mail  eller
Veterankonsulent Mai Huniche 2421 1747 eller på mail

Sidst opdateret den 21. maj 2019